19.10
2022
Zdrowie jest najważniejszą wartością, dzięki której można realizować swoje aspiracje, plany, dążenia oraz być otwartym na drugiego człowieka.
Jedzenie dla dzieci często bywa nudne. Nie potrafią delektować się jego smakiem tak, jak to czynią dorośli. Dlatego pani Agnieszka Masłyka wprowadziła innowację „Wiem co jem – warsztaty kulinarne”, chcąc w szkole zadbać o zdrowe odżywianie uczniów. Nauczyciele chętnie wzięli w niej udział, urozmaicając zajęcia poprzez np. zabawy z przygotowywaniem jedzenia, konsumowaniem własnoręcznie przyrządzonych posiłków, wycieczki tematyczne oraz rozmowy i zabawy na ten temat zdrowego odżywiania.
Agnieszka Masłyka
Wszelkie zdjęcia zamieszczane na stronie są własnością Szkoły Podstawowej nr118 we Wrocławiu. Ich kopiowanie i wykorzystywanie bez zgody dyrekcji SP118 oraz rodziców dzieci znajdujących się na zdjęciach jest zabronione.